Одна з німецьких земель після Великодня суттєво послабить локдаун

Четвер, 25 березня 2021, 20:52

Уряд найменшої за площею німецької федеральної землі Саар вирішив послабити карантинні обмеження після Великодня.

Про це заявив глава земельного уряду Тобіас Ганс, повідомляє "Європейська правда" із посиланням на DW.

З 6 квітня у Саарі відновлять свою роботу театри, кінотеатри, концертні зали, спортивні зали та ресторани, які мають тераси на відкритому повітрі.

Німеччина вимагатиме тести на коронавірус у всіх авіапасажирів

При цьому обов'язковою умовою для відвідування цих установ або занять спортом стане наявність негативного результату тесту на коронавірус, зробленого не пізніше, ніж за 24 години.

Також у Саарі будуть пом'якшені запроваджені раніше обмеження на приватні контакти. В рамках послаблення локдауну будуть знову дозволені зустрічі осіб з декількох домогосподарств.

Контактні види спорту, такі як футбол, будуть дозволені на відкритому повітрі. Безконтактним спортом можна буде займатися і в приміщенні.

За словами Ганса, пом'якшення локдауну у Саарі буде експериментом. "Ми хочемо відкрити нові можливості в боротьбі з пандемією. Після року пандемії ми повинні думати не лише про те, як щось закрити і обмежити", - заявив прем'єр.

Ганс також додав, що у випадку успішності експерименту, з 18 квітня у Саарі можливе буде подальше послаблення карантинних обмежень.

Загалом у Німеччині голови уряди земель разом із канцлеркою Ангелою Меркель домовилися подовжити чинний локдаун у країні до 18 квітня.

На даний момент країна переживає підвищення числа нових заражень коронавірусом, ситуація у відділеннях інтенсивної терапії лікарень країни також стає дедалі більш напруженою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.