Кремль заявив, що Норвегія заблокувала продаж виробника двигунів під надуманим приводом

П'ятниця, 26 березня 2021, 16:29

Кремль вважає, що Норвегія заблокувала продаж заводу з виробництва морських двигунів російській компанії під надуманим приводом національної безпеки, і звинуватив Осло в спробі обмежити комерційну діяльність Москви.

Про це заявила прессекретар МЗС РФ Марія Захарова, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Міністр юстиції Норвегії заявила парламенту у вівторок, що Осло заблокує продаж компанії з виробництва двигунів Bergen Engines, що належить Rolls-Royce, російському концерну "Трансмашхолдинг" з міркувань безпеки.

Захарова сказала, що блокування викликає подив і що запланована угода носить виключно комерційний характер.

"Аргументи, якими керувалася норвезька сторона... просто надумані, це очевидно. Скасування угоди відповідає двосторонньому підходу Осло до нашої країни в останні роки, спрямованому на стримування нашої країни", - додала вона.

Компанія Bergen Engines, розташована на західному узбережжі Норвегії, яка понад 20 років належить британській компанії Rolls-Royce, постачає двигуни норвезькому флоту, а також світовим судноплавним компаніям.

Rolls-Royce планувала продати її росіянам за 150 млн євро.

У 2019 році Норвегія ухвалила новий закон про безпеку, який посилює здатність уряду встановлювати умови або блокувати іноземні придбання, коли на карту поставлені національні інтереси.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.