Дистанція не вихід: Іспанія посилила вимоги маскового режиму

Вівторок, 30 березня 2021, 15:41

Іспанія на загальнонаціональному рівні посилила вимоги маскового режиму, зобов’язавши носити маску надворі незалежно від можливості дотримуватись дистанції.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на El Pais, відповідний наказ був опублікований 30 березня і набув чинності.

Досі маска надворі була обов’язковою лише за значного скупчення людей - коли з іншими було неможливо дотримуватися дистанції 1-1,5 метра (проте деякі регіони додатково встановлювали жорсткіші вимоги).

За новими правилами, носити маску потрібно у всіх громадських місцях, незалежно від кількості людей навколо. Потенційно це означає, що маску можуть вимагати у тому числі для людей, які відпочивають на пляжі. 

Вимога поширюється на усіх дорослих та дітей віком від 6 років - крім людей, які мають медичні протипоказання або не можуть самостійно одягти і зняти маску, людей, що вийшли для занять спортом та інших ситуацій, "коли характер діяльності несумісний з носінням маски". 

Регіони не зможуть запроваджувати додаткові винятки на власний розсуд. 

Як вже повідомлялося, сусідній Гібралтар - британська заморська територія на півдні Піренейського півострова - навпаки, скасував масковий режим надворі через те, що щеплення від коронавірусу отримало вже все доросле населення.






Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.