Парламент Туреччини засудив заяву Байдена щодо визнання геноциду вірмен

Вівторок, 27 квітня 2021, 18:10

Парламент Туреччини - Великі національні збори – виступив зі спільною заявою, що засуджує і відкидає висловлювання президента США Джо Байдена, в яких він оголосив масове вбивство вірмен на початку 19-го сторіччя в Оттоманській імперії геноцидом.

Про це пише турецьке державне агентство Anadolu, повідомляє "Європейська правда".

"Великі національні збори Туреччини з жалем і рішучістю засуджують заяву президента США Джо Байдена від 24 квітня 2021 року про прийняття претензій вірменського лобі з приводу подій 1915 року", - йдеться в документі, підписаному представленими в законодавчому органі політичними партіями.

Геноцид на рівні Байдена: що змінить "вірменська" заява у стосунках США та Туреччини

"Ми рішуче відкидаємо цей необґрунтований наклеп, який не має ніякого значення, крім спотворення історії з політичних мотивів", - заявили турецькі парламентарі.

Парламент Туреччини закликав президента США "виправити свою помилку, змінивши свої зауваження щодо подій 1915 року".

"Закликаємо Джо Байдена підтримати зусилля, спрямовані на те, щоб всі народи регіону, в першу чергу турецький і вірменський, могли жити в мирі, стабільності і безпеці", - додали парламентарі.

Нагадаємо, 24 квітня президент США Джо Байден оголосив, що масове вбивство вірмен на початку 19-го сторіччя в Османській імперії мало статус геноциду. Заява Байдена була оприлюднена з нагоди 106-ї річниці початку різанини.

Президент Туреччини заявив, що Джо Байден використовував необґрунтовані, несправедливі і далекі від дійсності твердження у заяві щодо геноциду вірмен.

Заява президента США не стала несподіванкою для турецької влади – останні кілька днів джерела повідомляли про плани такого визнання.

Читайте також статтю: Геноцид на рівні Байдена: що змінить "вірменська" заява у стосунках США та Туреччини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: