Столтенберг уникнув відповіді на питання, чи вишле НАТО російських дипломатів

Вівторок, 27 квітня 2021, 19:23

Генсек НАТО Єнс Столтенберг уникнув відповіді на пряме питання, чи готовий Альянс вислати російських дипломатів із солідарності з Чехією так, як це було зроблено після подій у Солсбері в 2018 році.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Столтенберг у вівторок давав брифінг разом з прем’єр-міністром Словаччини, коли отримав це запитання від представника ЗМІ.

Генсек НАТО відреагував на заяву РФ про відвід військ від України

Генсек НАТО розповів, що минулого тижня представники Праги проінформували Альянс про результи розслідування вибухів у Врбетице. Він наголосив, що союзники НАТО випустили "потужну заяву" на підтримку Чехії, однак зауважив, що не може "спекулювати" щодо поставленого питання.

"Ми бачили, що союзники висловили свою підтримку і солідарність з Чехією різними шляхами, дехто також вислав російських посадовців. Я не буду спекулювати. Я тільки скажу, що союзники НАТО висловили міцну підтримку і дуже глибоке занепокоєння у зв'язку з поведінкою Росії", - наголосив генсек.

У березні 2018 року у відповідь на використання військової отруйної речовини на території Великої Британії НАТО вирішив вислати 7 дипломатів з російської місії та скоротити її на третину.

Словаччина, Румунія та країни Балтії вислали співробітників посольств РФ у своїх країнах із солідарності з Чехією, яка звинуватила Росію  у організації вибуху, що стався 16 жовтня 2014 року на складах озброєння у східній частині Чехії та призвів до численних руйнувань і загибелі двох місцевих жителів.

Читайте більше у статті: Російський вибух: як "Петров і Боширов" надовго зіпсували відносини Чехії з РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.