Поліцейський помер після тарану автомобіля біля Капітолію США

Субота, 3 квітня 2021, 10:25

Співробітник поліції Капітолію помер у п'ятницю після того, як біля американського Капітолію чоловік протаранив машиною двох співробітників поліції, а потім кинувся до них з ножем.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство АР.

Після того, як авто наїхало на поліцейських і водій вистрибнув до них з ножем, правоохоронці вистрелили у нападника і згодом він помер у лікарні.

У США показали нові відео зі штурму Капітолію, з яких видно, як близько до топ-посадовців був натовп

Інший офіцер поліції перебував у стабільному стані, загрози його життю немає.

Влада заявила, що постійної загрози Капітолію немає, хоча комплекс будівель на деякий час заблокували в якості запобіжного заходу. 

Також не було очевидною прямого зв'язку між інцидентом в п'ятницю і заворушеннями 6 січня.

Співробітники правоохоронних органів опізнали підозрюваного як 25-річного Ноа Гріна. Вони вивчають його біографію і з'ясовують, чи є у нього проблеми з психічним здоров'ям, намагаючись визначити мотив. 

Грін називав себе послідовником націоналістичної релігійної організації "Нація ісламу" і розповідав у мережі про те, що переживає важкі часи, опираючись на свою віру.

Таран авто та стрілянина сталися на контрольно-пропускному пункті поблизу Капітолію, який зазвичай використовували сенатори та співробітники у будні.  

Нагадаємо, Капітолій перебуває під підвищеною охороною після того, як прихильники Дональда Трампа 6 січня прорвалися у будівлю, що призвело до евакуації законодавців та 5 смертей, включаючи поліцейського.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.