ЄС оновив правила експортного контролю за товарами подвійного призначення 

Понеділок, 10 травня 2021, 12:18

ЄС оновив своє законодавство з експортного контролю, яке застосовується до чутливих товарів і технологій подвійного призначення.

Про це у понеділок 10 травня повідомила пресслужба Ради ЄС, пише "Європейська правда".

"Сьогодні Рада прийняла регулювання, що модернізує систему ЄС з контролю за експортом, брокерською діяльністю, технічною допомогою, транзитом і передачею предметів подвійного призначення. Це товари, програмне забезпечення та технології, які можна використовувати як в цивільних, так і у військових цілях", - йдеться у повідомленні.

Єврокомісія посилила механізм для контролю експорту вакцин

"Ми вітаємо нові правила ЄС щодо експорту товарів подвійного призначення, які надають правам людини тієї ваги, якої вони заслуговують. Жорсткий контроль дозволить нам запобігати порушенням прав людини і при цьому йти в ногу з останніми технологічними розробками", - прокоментував міністр фінансів Португалії та голова Ради ЄС Жуан Леао. 

Нове регулювання посилює контроль за більш широким спектром технологій подвійного призначення, які  з'являються, а також посилює координацію між державами-членами та Єврокомісією на підтримку ефективного застосування контролю на всій території ЄС.

Нові правила також відводять компаніям важливу роль в усуненні ризиків для міжнародної безпеки, які іноді виникають через товари подвійного призначення.

Після схвалення нових правил Європейським парламентом і Радою ЄС  регулювання буде опубліковане в Офіційному журналі Євросоюзу і набуде чинності через 90 днів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: