У Німеччині заборонили діяльність асоціацій, наближених до "Хезболли"

Середа, 19 травня 2021, 11:52

Міністр внутрішніх справ Німеччини Горст Зеєгофер заборонив діяльність трьох об'єднань, обвинувачених у підтримці проіранського радикального угруповання "Хезболла".

Про це повідомили в федеральному міністерстві внутрішніх справ вранці в середу, 19 травня, пише "Європейська правда" з посиланням на DW.

Раніше в семи федеральних землях пройшли обшуки і конфіскація майна цих асоціацій.

Угорщина заблокувала декларацію ЄС щодо ізраїльсько-палестинського конфлікту

"Ті, хто підтримує терор, не відчуватимуть себе в безпеці в Німеччині. Неважливо, в якому вигляді постають його прихильники, вони не знайдуть притулку в нашій країні", - написав Зеєгофер в Twitter.

Об'єднання звинувачуються в зборі коштів так званим "сім'ям мучеників", членів "Хезболли" в Лівані, під прикриттям релігійних і гуманітарних цілей, які в кінцевому результаті використовуються для спонсорування атак проти Ізраїлю.

Під заборону потрапили асоціації "Deutsche Libanesische Familie" ("Німецька ліванська родина"), "Menschen für Menschen" ("Люди для людей") і "Gib Frieden" ("Подаруй мир").

Рішення МВС Німеччини було ухвалене на тлі травневої ескалації напруженості на Близькому Сході.

У квітні 2020 року Горст Зеєгофер заборонив будь-яку діяльність ліванської шиїтської організації "Хезболла" в Німеччині.

Всі іноземні авіакомпанії призупинили польоти в Ізраїль

Міністр обгрунтував рішення тим, що цей рух "закликав до насильницького знищення держави Ізраїль" і тим самим протидіяв взаєморозумінню між народами.

Прихильникам "Хезболли", зокрема, було заборонено виходити на вулиці з жовтими прапорами із зображенням піднятого вгору кулака, в якому затиснутий автомат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.