Німеччина виділить майже 3 млн євро на підтримку журналістів Білорусі

П'ятниця, 4 червня 2021, 18:48

Уряд Німеччини виділив близько 2,9 мільйона євро на підтримку білоруських журналістів, переслідуваних за політичними мотивами.

Про це йдеться у відповіді статс-секретаря в МЗС Німеччини Мігеля Бергера, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DW.

Ці кошти повинні піти на забезпечення юридичної допомоги затриманим і звинуваченим журналістам, а також, можливо, на заміну пошкодженої техніки або програмного забезпечення.

У публікації видань Redaktionsnetzwerk Deutschland зазначається, що фінансова допомога в поточному році запланована також для незалежних ЗМІ в самій Білорусі і за її межами.

Режим Лукашенка вживає жорстких заходів проти журналістів. У травні відбулися обшуки в приміщеннях найбільшого незалежного білоруського порталу Tut.by, саме видання було заблоковано, затримано 15 осіб. Головний редактор і одна журналістка поміщені під варту.

Затримання журналіста і блогера Романа Протасевича в результаті примусової посадки в Мінську пасажирського рейсу Ryanair призвело до міжнародного скандалу. З 5 червня у зв'язку з інцидентом Євросоюз закриє небо для авіакомпаній з Білорусі.

Читайте також: За крок до неповернення: чому санкційна війна з Білоруссю є неминучою

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.