Уряд Німеччини на заяву Путіна: Україна має залишатися транзитером газу

Понеділок, 7 червня 2021, 10:49

У Німеччині відреагували на заяву президента Росії Владіміра Путіна про те, що Україні доведеться проявити "добру волю", якщо через неї продовжить надходити російський газ.

З коментарем для німецького видання FAZ виступив речник німецького уряду Штеффен Зайберт, повідомляє "Європейська правда".

За його словами, у Берліні очікують, що транзитна газова угода між Києвом і Москвою буде виконуватися і після добудови газогону.

Зеленський вірить, що Байден все ще міг би зупинити "Північний потік-2"

"Для федерального уряду було і залишається центральним те, що Україна повинна залишатися країною транзиту газу навіть з "Північним потоком-2", - сказав Зайберт.

Виступаючи в п'ятницю на засіданні Петербурзького міжнародного економічного форуму, Путін заявив, що Росія могла б прокачувати через Україну набагато більше газу, але Київ створює цьому перешкоди. Путін зазначив, що бачить можливість завантаження ГТС України газом і після завершення нинішнього контракту на транзит.

"Все можливо. І ми готові до цього, ми цього хочемо, але потрібна добра воля зі сторони наших українських партнерів", - заявив він.

4 червня Владімір Путін заявив про завершення укладання труб по першій нитці газопроводу "Північний потік-2".

Читайте також: "Очима Байдена і Меркель: що відбувається із санкціями щодо "Північного потоку-2"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: