Швеція 15 липня скасує частину коронавірусних обмежень

Вівторок, 13 липня 2021, 09:33

Уряд Швеції цього тижня планує скасувати частину коронавірусних обмежень, але закликає дотримуватися рекомендацій щодо соціального дистанціювання через нові штами.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Швеція в основному покладалася на добровільні заходи щодо стримування поширення інфекцій, хоча також були введені обмеження на години роботи ресторанів і скупчення людей в таких місцях, як торгові центри.

Деякі обмеження вже скасували, і тепер Швеція має намір з 15 липня зняти обмеження на кількість пасажирів в транспорті далекого прямування, такому як поїзди, і на кількість покупців в магазинах.

"У нашій країні справи неухильно рухаються в правильному напрямку. Крок за кроком ми рухаємося до суспільства без обмежень", - заявив на пресконференції міністр бізнесу і промисловості Ібрагім Байлан.

Після третьої хвилі навесні рівень інфікування різко впав по всій Швеції, що знизило навантаження на лікарні, що в першу чергу пояснюється збільшенням кількості вакцинацій і теплішою літньою погодою, менш сприятливою для інфекцій.

Трохи більше двох третин дорослого населення Швеції отримали принаймні одну дозу вакцини, а частка повністю охоплених вакцинацією неухильно зростає до 50%.

Нагадаємо, у Швеції з 1 липня почали діяти пом’якшені карантинні правила, зокрема щодо зустрічей та масових заходів. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.