Польща дала гуманітарну візу чоловіку білоруської спортсменки Тимановської

Середа, 4 серпня 2021, 16:42

Чоловік білоруської спортсменки Христини Тимановської, яка відмовилась повертатись в Білорусь з олімпіади в Токіо, отримав польську гуманітарну візу. 

Про це повідомив на пресконференції в середу речник польського уряду Пьотр Мюллер, пише "Європейська правда" з посиланням на Onet.pl.

Мюллер ​​також зазначив, що з міркувань безпеки не буде надавати більше інформації про прибуття Тимановської до Польщі.

Кулеба пообіцяв чоловіку Тимановської безпеку "попри шокуючі новини"

"У засобах масової інформації з’являється різна інформація про те, що пані Тимановська має висадитися в тому чи іншому місці. Ми не коментуємо це, тому що ми не хочемо сприяти діяльності служб інших країн, які, можливо, захочуть діяти негативно в цьому плані", - сказав представник уряду Польщі.

Мюллер зазначив, що Польща готова надати їй будь-яку допомогу, включаючи підтримку в її спортивній кар’єрі, якщо вона побажає.

​​Тим часом білоруська спортсменка Христина Тимановська, яка отримала польську гуманітарну візу і в середу мала летіти рейсом LOT до Варшави, прибула до Відня. Австрійське МЗС очікує, що після зупинки у Відні Тимановська вилетить до Польщі. 

Чоловік Тимановської Арсеній Зданевич поїхав з Білорусі до України після того, як його дружину намагалися силоміць вивезти з Олімпіади в Токіо на батьківщину.

Легкоатлетку Тимановську, яка перебуває на Олімпіаді в Токіо, силою відвезли в аеропорт, щоб доставити назад в Білорусь після того, як вона поскаржилася на національних тренерів у соцмережі.

Однак в аеропорту вона зайшла у відділок поліції і попросила міжнародного захисту. Після цього спортсменка прибула в посольство Польщі в Токіо, де їй видали гуманітарну візу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.