Німеччина витратить на відбудову затоплених районів щонайменше 10 млрд євро

П'ятниця, 6 серпня 2021, 17:08

Німеччина планує вкласти в новий фонд відбудови затоплених після катастрофічної повені територій на заході країни щонайменше 10 мільярдів євро.

Про це повідомляє німецьке видання Spiegel, пише "Європейська правда".

За інформацією видання, федеральний уряд і уряди федеральних земель виділять більше грошей на реконструкцію в районах затоплення, ніж після повені в 2013 році. Суму вони планують розподілити навпіл.

Кандидат у канцлери від блоку Меркель зіткнувся з гнівом потерпілих від повеней німців

На відміну від допомоги під час повені 2013 року, сума не буде надана негайно. Натомість, за даними міністерства фінансів, фонд щорічно буде поповнюватися за потреби. Уряд у Берліні та місцеві земельні уряди не хочуть, щоб мільярди євро залишалися невикористаними протягом багатьох років. У фонд 2013 року було виділено 8 мільярдів євро, з яких знадобилися близько 6 мільярдів.

Згідно з попередніми оцінками, поточні збитки тільки у землі Рейнланд-Пфальц будуть вищим, ніж загальна сума збитків у 2013 році. Уряди постраждалих федеральних земель ще продовжують оцінювати масштаби руйнувань.

Щонайменше 180 людей загинули в результаті сильних повеней, які в липні знищили міста на заході Німеччини.

Катастрофа змусила людей замислитись, чи влада зробила достатньо, щоб завчасно попередити мешканців.

У зв’язку з повенями прокуратура в Кобленці порушила кримінальну справу проти голови адміністрації сильно постраждалого району Арвайлер  за підозрою у вбивстві з необережності та заподіянні тілесних ушкоджень з необережності через невиконання своїх зобов’язань.

Читайте також: Звикаємо до нового клімату: як спека та повені змінюють звичну нам Європу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: