Провідна партія Болгарії пропонує законодавчо заборонити обов'язкову вакцинацію

Четвер, 9 вересня 2021, 10:59

Популістська болгарська партія "Є такий народ", яка перемогла на останніх парламентських виборах, але не змогла сформувати уряд, запропонувала заборонити законом будь-яку можливість запровадження обов'язкової вакцинації проти COVID-19.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

Партія подала законопроєкт, в якому йдеться, що довгострокові побічні ефекти вакцин від COVID-19 невідомі.

"Низка експертів попереджають про можливість активації аутоімунних та онкологічних захворювань (після вакцинації)", - йдеться у документі. При цьому прізвища цих експертів не вказуються, як і немає посилань на наукові публікації.

Можливість активації аутоімунних захворювань не виключається жодною вакциною, але це трапляється вкрай рідко. Немає наукових доказів того, що вакцини проти COVID-19 можуть викликати рак у людей.

Однак у парламенті не вистачить часу на розгляд цього документу, оскільки президент невдовзі має його розпустити і призначити нові вибори.

Лише 18% болгар були вакциновані від COVID-19 і за цим показником країна посідає останнє місце в ЄС. Водночас Болгарія займає перше місце за рівнем смертності від COVID-19 в ЄС за останні два тижні через варіант "Дельта".

Нагадаємо, Болгарія проведе треті парламентські вибори цього року після того, як три провідні партії по черзі не змогли сформувати уряд.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.