У Єврокомісії розкритикували прем'єра Словенії за твіт про "ляльок Сороса"

П'ятниця, 15 жовтня 2021, 14:10

Представник Єврокомісії у п’ятницю відреагував на твіт прем'єр-міністра Словенії Янеза Янші, який викликав обурення у ЄС, заявивши, що антисемітизму немає місця в Європейському Союзі. 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

У твіті словенський прем’єр назвав деяких євродепутатів "ляльками" американського фінансиста єврейського походження Джорджа Сороса.

"Соціальні медіа мають бути місцем для конструктивної та шанобливої дискусії. Вони не повинні бути місцем для особистих нападів на окремих осіб, чи то приватних, чи громадських діячів", - сказав речник Єврокомісії журналістам у Брюсселі.

"Антисемітизму немає місця в Європейському Союзі... Він становить загрозу не тільки для єврейських громад, але і для відкритого та різноманітного суспільства", - додав він.

Після публікації твіта дехто звинуватив Яншу в антисемітизмі, включаючи голландського депутата Європарламенту Маліка Азмані. Віцепрезидент групи Renew Europe та депутат Європарламенту від німецьких "Зелених" Даніель Фройнд сказав, що Янша "торгує антисемітськими теоріями змови в стилі Орбана".

Янша, який часто звинувачував політичних опонентів у тому, що вони працюють на Сороса, згодом видалив твіт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.