Посол Британії: боротьба з олігархами в Україні потребує додаткових заходів

П'ятниця, 22 жовтня 2021, 18:34

Посол Британії в Україні Мелінда Сіммонс вважає, що ухвалений законопроєкт про олігархів може бути потенційно дієвим, однак для боротьби з олігархатом необхідні і додаткові заходи.

Про це вона сказала в інтерв’ю проєкту KyivNotKiev, повідомляє  "Європейська правда".

"У суспільстві є чіткий запит на те, що з олігархами треба щось робити.  Це той інструмент, який потенційно може щось із цим зробити", - сказала вона, коментуючи деолігархізацію та ухвалений у другому читанні законопроєкт про олігархів.

"Так, він не єдиний. Але він буде працювати, так само як і судова реформа, банківська реформа чи будь-яка інша, тільки якщо складові також будуть працювати", - додала британська дипломатка.

За її словами, таких складових декілька.

"Вам необхідно мати вільні та незалежні медіа, і ви знаєте, що у вас із цим є певні проблеми, адже медіа можуть використовуватися як інструменти для відстоювання інтересів певних осіб. 

Зеленський обіцяє передати до "Венеційки" фінальну версію "антиолігархічного" закону

Вам необхідна лібералізація енергетичного ринку. Вам необхідна неупереджена антимонопольна служба. Вам необхідно забезпечити рівність у доступі інвестицій. Вам необхідна судова реформа, щоб інвестори знали: закон стоїть не тільки на боці певних зацікавлених сторін", - зазначила Сіммонс.

Вона вважає позитивним, що в Україні відбувається дискусія щодо кроків для боротьби з олігархією.

"Але навіть найкращий закон не буде працювати, якщо не ввести ці важливі додаткові заходи. І тестом буде те, чи ці заходи будуть в центрі уваги", - зазначила Сіммонс.

Нагадаємо, посол ЄС в Україні Матті Маасікас під час виступу на 4-му Форумі Асоціацій у Києві заявив, що Україні потрібна деолігархізація ринку електроенергії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.