Німеччина заявила, що не розуміє претензій Туреччини до посла в Анкарі

Понеділок, 25 жовтня 2021, 15:56

У Берліні не розуміють претензії Анкари до дипломатів Німеччини та низки інших країн і одночасно проводять консультації з партнерами.

Про це заявив офіційний представник німецького уряду Штеффен Зайберт, якого цитує Укрінформ, повідомляє "Європейська правда".

Зайберт сказав, що в Берліні взяли до уваги заяву турецького президента Реджепа Тайїпа Ердогана "з занепокоєнням і нерозумінням".

Берлін проводить наразі інтенсивні консультації з іншими столицями, які опинилися "під подібною загрозою", зокрема, з Вашингтоном і Парижем. Разом буде вироблена спільна позиція.

Що стосується формальних дипломатичних нот, то таких у Берліні поки не отримували і чекають на розвиток ситуації.

Речниця МЗС Андреа Зассе зі свого боку зазначила, що подібний крок суперечить тісним відносинам між двома країнами, а також відносинам усередині НАТО, членами якої є обидві держави.

У німецькому МЗС запевняють, що їх посли поводяться і будуть поводитися за кордоном виключно в рамках своєї компетенції, визначеної міжнародними документами.

Раніше Міністерство закордонних справ Франції заявило, що не отримувало жодного офіційного повідомлення від Туреччини про те, що Анкара планує видворити французького посла.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.