Макрон змінив відтінок синього кольору на прапорі Франції

Понеділок, 15 листопада 2021, 10:18

Президент Франції Еммануель Макрон змінив синій відтінок на державному прапорі країни на темніший.

Про це повідомляє Europe 1, повідомляє "Європейська правда".

Французький триколор, як і раніше, складається з синього, білого і червоного кольорів, але синій тепер став темнішим, так званим морським відтінком.

 
Виступ Макрона у вересні, на фото можна помітити темніший відтінок французького прапора

Макрон підписав указ про зміну кольору ще у липні 2020 року з ініціативи операційного директора в Єлисейському палаці Арно Жоленса, але офіційно про це не повідомлялося.

І темніші, і світліші прапори використовувалися у Франції десятиліттями. Військово-морський флот Франції та багато офіційних будівель по всій країні завжди використовували темно-синій відтінок.

Але в 1976 році за президента Жискара д'Естена французька держава ввела більш яскравий синій колір на триколорі, який збігався б із синім кольором прапора ЄС.

Повідомляється, що в Єлисейському палаці виникли деякі розбіжності щодо відтінку прапора, противники рішення стверджували, що новий відтінок потворний і конфліктуватиме з прапором ЄС.

Вони також заявляли, що зміну кольору зможуть інтерпретувати як жест, спрямований проти ЄС, тоді як Франція з січня почне головувати в Євросоюзі.

Темно-синій відтінок на прапорі є посиланням на прапор Франції 1793 року. Оновлені прапори вже майорять над Єлисейським палацом, Національними зборами та Міністерством внутрішніх справ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.