У Греції запровадили нові обмеження для невакцинованих

П'ятниця, 19 листопада 2021, 15:06

Прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс у спеціальному телезверненні оголосив про додаткові обмеження для невакцинованих від COVID-19 з наступного тижня.

Про це пише Ekathimerini, повідомляє "Європейська правда".

З 22 листопада нещепленим людям буде заборонено входити до кінотеатрів, музеїв та тренажерних залів, щоб гарантувати, як сказав Міцотакіс, "що Різдво в Греції  буде кращим, ніж минулого року".

Досі невакциновані люди у Греції не допускалися лише до відвідування закладів громадського харчування у приміщенні. Тепер вони більше не зможуть відвідувати заклади навіть з негативним результатом тесту.

"Це негайний акт захисту та, звичайно ж, спонукання людей пройти вакцинацію. Вакцина дає перемогу людям, а не хворобам", - сказав Міцотакіс, наголосивши, що "сьогодні вакцину обрали понад 7 мільйонів греків – троє з чотирьох дорослих".

Однак він поскаржився на те, що 575 000 громадян віком від 60 років залишаються незахищеними. Він зазначив, що майже 1,5 мільйона людей із тієї ж групи завершили вакцинацію шість місяців тому.

"Хоча вони захищені, вони стають більш вразливими, оскільки у них менше антитіл", - сказав прем'єр.

Міцотакіс також виступив із пропозицію про те, що третє щеплення протягом шести місяців після останньої дози вакцини має бути внесене в COVID-сертифікат ЄС, щоб він був дійсним.

Нагадаємо, Греція зберегла умови в'їзду для українців, які діяли для наших громадян дотепер, попри виключення України із "зеленого списку" ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.