Нідерланди більше не використовуватимуть вакцину AstraZeneca

Середа, 3 листопада 2021, 20:47

Жителям Нідерландів більше не пропонуватимуть вакцинуватися від коронавірусу препаратом AstraZeneca.

Про це пише NOS, повідомляє "Європейська правда".

Міністр охорони здоров'я Уго де Йонге у листі до Палати представників повідомив, що вакцина майже не використовувалася, і з літа не було нових поставок. Право на її отримання мали лише люди, які народилися 1960 року або раніше.

За словами Де Йонге, за останні тижні лише кілька людей записалися на укол AstraZeneca. Люди, які вже зробили перше щеплення AstraZeneca і записалися на другу дозу, будуть вакциновані препаратом Pfizer.

Влітку Рада з охорони здоров'я Нідерландів вже рекомендувала людям, які отримали перше щеплення AstraZeneca, зробити друге щеплення Pfizer. Це також спричинило припинення закупівель вакцин AstraZeneca.

Навесні в Нідерландах призупиняли використання вакцини AstraZeneca після того, як у Данії та Норвегії заявили про можливе утворення тромбів. Потім вакцинацію відновили, а згодом знову припинили, цього разу для всіх людей молодше 60 років.

Як відомо, у вересні Європейська комісія і компанія AstraZeneca врегулювали тривалу судову суперечку з приводу поставок вакцини проти коронавірусу.

Нагадаємо, 2 листопада уряд Нідерландів вирішив повернути обмежувальні заходи, спрямовані на уповільнення останнього сплеску COVID-19, включаючи носіння масок.

Кількість нових випадків інфекції у Нідерландах зростає протягом місяця, і минулого тижня досягла найвищого рівня з липня. Випадків у понеділок було на 45% більше, ніж тиждень тому, 7700. Понад 1200 пацієнтів із COVID-19 перебували у лікарні, найбільше за п'ять місяців.

За даними уряду, близько 84% дорослого населення Нідерландів повністю вакциновано COVID-19.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: