МЗС обіцяє не залишити напризволяще туристів з України, які застрягли в Анталії через смерть учасника групи

Понеділок, 8 листопада 2021, 15:55

У МЗС України надали оновлену інформацію щодо ситуації довкола групи українських туристів, які ще в середині жовтня пішли у похід Лікійською стежкою, однак досі не можуть виїхати з Туреччини у зв’язку із загибеллю учасника їхньої групи

Як розповів у коментарі "Європейській правді" речник МЗС Олег Ніколенко, "дипломати не залишать українців в Туреччині напризволяще".

За його словами, МЗС задіяло до вирішення ситуації із українцями посольство України в Анкарі. Дві українські дипломатичні установи, посольство та консульство в Анталії, надають українцям консульську допомогу.

Українці застрягли в турецькій Анталії через загибель учасника групи: коментар МЗС

"Дипломати домовилися із місцевим адвокатом про безкоштовну правову допомогу нашим туристам в контексті розгляду справи в суді. Нагадаю, що на час слідчих дій суд обрав їм запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

Суд зможе переглянути заборону на виїзд із Туреччини після отримання результатів судмедекспертизи розтину тіла загиблого та предмета, яким було нанесено йому поранення", - розповів Ніколенко.   

Крім того, українське посольство звернулося до МЗС Туреччини задля проведення оперативного та неупередженого слідства.

Український консул в Анталії також запросив зустрічі із генеральним прокурором міста Фетхіє та керівництвом Управління судмедекспертизи.

"Вивчаються також можливості підтримки перебування українців на час слідчих дій", - зазначив Ніколенко. За його словами, справа перебуває на особливому контролі керівництва МЗС України.

Нагадаємо, як розповіла одна з учасниць туристичної групи Ірина Громико,  група у складі людей з Києва, Рівного і Запоріжжя прибула до Туреччини 15 жовтня і вирушила в похід Лікійською стежкою. 17 жовтня один з учасників групи скоїв самогубство.

За її словами, учасникам туристичної групи заборонили виїздити з Туреччини до завершення судово-медичної експертизи. Померлого вже поховали в Україні 22 жовтня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.