Франція почала розслідування проти 400 продавців фейкових ковідних сертифікатів

Понеділок, 13 грудня 2021, 13:52

Франція розпочала розслідування щодо 400 мереж, які видають підроблені ковідні сертифікати.

Про це розповів міністр внутрішніх справ Франції, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на АР.

Останніми днями увагу французьких ЗМІ привернув випадок жінки з коронавірусом, яка померла у паризькій регіональній лікарні після пред'явлення фальшивого сертифіката про вакцинацію.

Франція закриє нічні клуби і розширить масковий режим у школах

Завідувач відділення інтенсивної терапії лікарні сказав, що вони негайно забезпечили б жінці лікування антитілами, якби знали, що вона не була вакцинована.

Влада Франції виявила кілька тисяч підроблених медичних сертифікатів про COVID-19, які використовуються у Франції, повідомив у неділю по радіо RTL міністр внутрішніх справ Жараль Дарманен. 

Він сказав, що було розпочато близько 400 розслідувань за фактом продажу підроблених сертифікатів, зокрема деякі були пов'язані з медичними працівниками.

Він не повідомив, скільки людей було заарештовано на цей момент, і не надав інших подробиць.

З рекордною кількістю добових підтверджених інфекцій минулого тижня Франція активізує зусилля з проведення ревакцинації, сподіваючись, що цього буде достатньо, аби знизити навантаження на лікарні. 

Половина відділень інтенсивної терапії у Франції зайнята пацієнтами з коронавірусом, деякі регіони знову відкладають нетермінові операції, і понад 100 людей із вірусом помирають щодня.

Підписуйтеся на Telegram-канал "Європа тут" з найцікавішим від ЄвроПравди

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: