Кулеба: ЄС готовий до санкцій проти РФ, обговорюється лише, що має бути тригером

Понеділок, 21 лютого 2022, 13:16

Європейський Союз демонструє готовність запровадження санкцій проти Росії у випадку вторгнення в Україну, але обговорюється, коли саме це має бути зроблено.

Про це заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба після участі у засідання Ради ЄС із закордонних справ в Брюсселі, пише "Європейська правда".

"Я закликав Європейський Союз зараз ухвалити прийманні окремі санкції проти РФ, оскільки для цього є достатньо підстав. У цьому ж зв’язку ми обговорили, що має бути тригером для повного пакета санкцій", - сказав Кулеба.

Міністр додав, що побачив готовність ЄС застосовувати "повний пакет найважчих санкцій".

"І триває дискусія, в який момент це має статися, тобто що саме має зробити Росія, щоб ці санкції були застосовані", - сказав він.

Кулеба також розповів, що закликав міністрів надати Україні європейську перспективу. "Це буде чіткий сигнал Путіну, що щоб він не робив, рух України є незворотнім і її ніхто не залишить сам на сам з Росією. І це був би потужний сигнал українській громадськості", - сказав міністр.

Нагадаємо, у виступі на Мюнхенській конференції з безпеки 19 лютого президент України Володимир Зеленський закликав до превентивних санкцій для стримування РФ та заявив, що вони не матимуть сенсу, якщо вони будуть застосовані вже після російського вторгнення.

Читайте також: Мюнхенська не зрада: як Путін об'єднав світ навколо України та які кроки готує Захід.

Підписуйтеся на Telegram-канал "Європа тут" з найцікавішим від ЄвроПравди

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: