Ле Пен отримала кредит угорського банку на фінансування виборчої кампанії 

Четвер, 3 лютого 2022, 09:50

Лідерка ультраправих Франції Марін Ле Пен отримала кредит у розмірі 10,6 млн євро від угорського банку для фінансування своєї президентської виборчої кампанії.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в публікації Euractiv.

Це сталося після того, як кандидатка у президенти від "Національного об'єднання" заявила, що має проблеми з отриманням банківських кредитів на батьківщині.

Орбан попросив європейських ультраправих виступити за деескалацію навколо України

Назва угорського банку приховується партійними чиновниками, пише видання. Партія пояснює, що робить це через дотримання "положення про конфіденційність", і політична сила не повинна коментувати цю інформацію.

Партія Ле Пен має досвід пошуку сумнівного фінансування.

Під час муніципальних виборів 2014 року партія Ле Пен звернулася до "Першого чесько-російського банку" РФ для фінансування своєї кампанії на суму 9 мільйонів євро. За кілька років банк закрився.

На той час новина викликала побоювання, що Ле Пен, яка заявила, що вона є шанувальницею президента Владіміра Путіна, закликатиме Захід скасувати економічні санкції проти Москви.

У жовтні 2021 року Марін Ле Пен здійснила поїздку до Будапешта через кілька тижнів після Еріка Земмура, який вважається її конкурентом на полі ультраправих виборців.

Сума в 10,6 млн євро є значним поштовхом для Ле Пен, яка була змушена вести стриману передвиборчу кампанію через обмежені фінанси партії і небажання французьких банків позичати їй гроші.

Президентські вибори у Франції 2022 року пройдуть у два тури - 10 та 24 квітня. 

Підписуйтеся на Telegram-канал "Європа тут" з найцікавішим від ЄвроПравди

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: