У Польщу прибули прокурори Міжнародного кримінального суду, що розслідують злочини РФ в Україні

Четвер, 10 березня 2022, 17:05

У Польщу прибула команда прокурорів Міжнародного кримінального суду в Гаазі, яка розслідуватиме скоєння Російською Федерацією воєнних злочинів в Україні.

Про це повідомив президент Польщі Анджей Дуда на спільному брифінгу з віцепрезиденткою США Камалою Гарріс у четвер, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Dziennik Gazeta Prawna.

Дуда зазначив, що до Польщі прибула група прокурорів, делегованих кримінальним судом у Гаазі, для ознайомлення зі справою, і що Польща намагається "надати їм можливість працювати якнайкраще і виконувати це дуже складне завдання".

Представники Міжнародного кримінального суду виїхали в Україну розслідувати воєнні злочини РФ

Дуда наголосив, що до Польщі прибули біженці з України - люди, які "були свідками руйнування їхніх будинків, вбивств сусідів, бомбардувань лікарень, стрілянини у мирних жителів та дітей". 

"Це докази зі свідчень очевидців, це також докази, які є в їхніх смартфонах", - сказав Дуда, додавши, що це докази злочинних дій, вчинених росіянами.

Польський президент сказав, що багато доказів, навіть у вигляді записів, є у Польщі. 

Прокурор Міжнародного кримінального суду розслідуватиме воєнні злочини РФ в Україні

"Все це збирається. Ця робота триває, і я вважаю, що вона призведе до дуже серйозних звинувачень, і я вірю, що вони призведуть до засудження воєнних злочинців", - заявив польський президент.

Нагадаємо, прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан заявив, що почне розслідування злочинів, скоєних в Україні, після звернення 39 держав-членів суду щодо варварського вторгнення Росії. 

Через кілька днів голова МЗС Польщі Збігнєв Рау заявив, що Польща створює центр документації воєнних злочинів в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: