Боррель: лідери ЄС обговорять подальший тиск на Росію, щоб зупинити цю божевільну війну

Четвер, 10 березня 2022, 18:52

Лідери Європейського союзу на саміті у Парижі обговорять подальший тиск на Росію, щоб змусити її зупинити війну в Україні,

Про це заявив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель перед початком зустрічі, пише "Європейська правда".

"Сьогодні лідери тут мають обговорити, в якому напрямку рухатися, як продовжити тиск на Росію, щоб зупинити цю божевільну війну, зупинити вбивство цивільних осіб, через дипломатичні шляхи, а також через санкції. Також ми повинні збільшити опір ЄС, зокрема, в енергетичній залежності і військових можливостях", - сказав Боррель.

Він наголосив, що  Росія веде агресивну війну проти України без будь-якої причини. 

"Всі можуть побачити на телеекранах, що відбувається. Росія бомбить українські міста, сотні постраждалих, 2 мільйони біженців. Росія діє так само як в Сирії, як в Чечні", - сказав Боррель.

На уточнююче питання про те, що країни ЄС розділені у питання подальших санкцій, Боррель сказав: "Не дивіться на розділення, я ніколи не бачив ЄС більш об'єднаним, ніж сьогодні".

"Путін вважав, що захопить Україну, але зазнав невдачі. Він вважав, що розділить ЄС, але зазнав невдачі. Він вважав, що послабить трансатлантичне партнерство, він зазначав невдачі. Тепер він має припинити цю війну", - додав Боррель.

Раніше прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що не бачить можливості швидкого приєднання України до ЄС, сказавши що такої прискореної процедури вступу не існує.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан має намір сьогодні повідомити колегам на саміті у Версалі, що він виступає проти ідеї нафтогазових санкцій проти Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: