Словенія готується приймати українців, які терміново потребують лікування

Середа, 16 березня 2022, 14:26

Словенія готова прийняти українців, які потребують лікування, і підтримує пропозицію Польщі перевести пацієнтів до інших країн-членів ЄС, і не тільки тих, які межують з Україною.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Янез Поклукар, повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Euractiv.

"Словенія готова приймати пацієнтів, які терміново потребують лікування чи допомоги, наприклад, реабілітації, гемодіалізу, лікування туберкульозу тощо", – сказав Поклукар.

Він не надав подробиць про наявні потужності, але сказав, що Словенія відповідатиме на будь-які ініціативи чи потреби країн-членів ЄС у рамках спільного підходу.

Поклукар сказав, що заклади охорони здоров’я вже попередили про збільшення кількості прибулих громадян України, які будуть проходити лікування за стандартними протоколами. Витрати на догляд покриє держава.

Нещодавно Словенія запровадила законодавство щодо надання тимчасового захисту біженцям з України. Окрім швидкого отримання статусу біженця, українці мають право на безкоштовне медичне обслуговування.

Нагадаємо, прем'єр Словенії Янез Янша у вівторок приїжджав до Києва разом з колегами з Польщі та Чехії попри бойові дії та обстріли міста російськими окупаційними військами..

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.