Президент Сербії запитує, чому НАТО не бомбардує Москву так, як колись Белград

Субота, 19 березня 2022, 13:33

Президент Сербії Александар Вучич в телеефірі риторично поцікавився, чому НАТО у нинішній ситуації не бомбардує Москву так, як Белград Белграда під час Косовської війни у 1999 році.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє "Балканський оглядач". 

Вучич у студії сербського телеканалу TV Prva риторично запитав у присутніх, чому "світові нероби" („svetski mangupi") не бомбили Москву, а бомбили Белград. На його думку, причина в тому, що в міжнародних відносинах поважається право сильнішого, а про мораль не може бути й мови.

У Сербії тисячі людей вийшли на підтримку Росії, яка веде війну в Україні

"Сербія поважає міжнародне публічне право. Знаєте, хто це може сказати? Сербія може сказати і Україна може сказати. Дві нещасні країни, які постраждали. Всі інші говорять за деяких обставин", - сказав Вучич.

Ще до вибуху повномасштабної війни Вучич заявив, що засудить визнання Росією незалежності ОРДЛО, якщо президент України Володимир Зеленський засудить по телебаченню натівське бомбардування Сербії у 1999 році.

Зазначимо, Сербія, яка завжди симпатизує Росії, з початком повномасштабної війни РФ проти України зайняла неоднозначну позицію, намагаючись не псувати стосунки ані з Кремлем, ані з Європою.

Сербія не підтримала санкції проти Росії у Раді Європи та не одразу підтримала санкції ЄС.

"Сербські авіалінії" перший час дозволяли росіянам обходити обмеження на польоти, хоча згодом повернули довоєнну кількість рейсів.

Одне з найпопулярніших видань Сербії, таблоїд Вечерње новости, яке є гранично лояльним до правлячої партії та просуває партійну лінію, веде антиукраїнську пропаганду із поширенням російських фейків щодо подій під час війни в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: