Зеленський закликав Швейцарію блокувати активи росіян, що зберігаються в її банках

Субота, 19 березня 2022, 17:56

Президент України Володимир Зеленський у дистанційному зверненні до парламентарів Швейцарії закликав країну блокувати активи впливових росіян, що зберігаються у її банках, а швейцарський бізнес - виходити з РФ.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Так само як мені хотілося б, щоб українці жили як швейцарці, так само хочу, щоб ви стали як українці в боротьбі проти зла. Щоб не було питання про ваші банки, де зберігаються гроші всіх тих, хто розв’язав цю війну. Це болісно, це неприємно, але це також боротьба проти зла - щоб було повне замороження активів цих людей, їхніх рахунків. Це потрібно і ви це можете", - наголосив Зеленський. 

Без годинників - Швейцарія долучається до останнього пакету санкцій ЄС проти РФ

Президент додав, що очікує принципової позиції і від бізнесу, нагадавши, що, наприклад, велетенська компанія Nestle не збирається залишати російський ринок.

"Ми зараз маємо шанс показати будь якому агресору у світі що війна зруйнує не жертву, а тому хто з нею прийшов", - підкреслив Володимир Зеленський. 

За інформацією ЗМІ, у банках Швейцарії зберігається до 213 мільярдів доларів російського капіталу і санкції щодо Росії дають рідкісну можливість дізнатися про ці активи.

Президент Швейцарії Ігнаціо Кассіс раніше заявив, що країна готова на певні економічні втрати через свою позицію щодо війни Путіна. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: