Глава МЗС Франції попередив про глобальний голод через війну в Україні

Понеділок, 21 березня 2022, 16:14

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив, що ЄС має визнати перспективу того, що війна в Україні може призвести до глобальної продовольчої кризи.

Про це пише Politico, повідомляє "Європейська правда".

Україна та Росія є гігантськими експортерами зерна, і половина пшениці, що імпортується в Африку, припадає на ці дві країни, у той час як світові ціни на продовольчі товари вже зросли в результаті війни. Експорт продовольства з України практично припинився, а можливості вирощувати та збирати врожай цього року перебувають під загрозою через війну.

"Ми повинні швидко впоратися з цією новою ситуацією", - сказав Ле Дріан перед зустріччю міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі у понеділок.

"Не санкції підривають глобальну продовольчу безпеку, а війна, бо немає жодних санкцій щодо продуктів харчування. Ця війна стає проблематичною, і завтра вона принесе із собою ризик голоду. Ми бачимо наслідки війни, неможливість збирання врожаю, посіву, експорту", ​​- додав він, говорячи про Україну.

Міністри сільського господарства ЄС зустрічаються у понеділок, щоб узгодити свої відповіді на кризу, а Європейська комісія цього тижня проводить велику конференцію з гуманітарних питань, яка також стосуватиметься продовольчої безпеки.

Нагадаємо, кілька мереж супермаркетів у Бельгії вирішили обмежити продаж борошна, олії та консервованих овочів через те, що люди почали масово скуповувати їх.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: