Польща будуватиме спеціальне житло для українських біженців - Дещиця

Четвер, 24 березня 2022, 14:51

Польща започаткує державну програму та залучатиме фінансування ЄС для будівництва житла для біженців з України.

Про це в відеоінтерв’ю "Європейській правді" розповів посол України в Польщі Андрій Дещиця.

За його словами, від початку російської агресії в Польщу прибуло близько 2 мільйонів громадян України, з яких біля 1,5 залишилися у країні до завершення війни.

"Залишається невирішеною проблема житла, і це велика проблема. Багато поляків прийняли людей до себе додому. Існують готелі, які надавали або безкоштовне проживання, або по мінімальних цінах, різного роду гуртожитки, де безкоштовно можна було зупинитися. Але пройшов місяць і тепер постає питання: як далі? Треба шукати рішення цієї житлової проблеми",- розповідає посол.

За словами Андрія Дещиці, у посольству  разом із польським урядом опрацьовується  питання прийняття державної програми забезпечення будівництва і забезпечення швидким, але якісним житлом тих громадян України, які мають намір все-таки залишитися в Польщі".

Дипломат відзначає - в цьому є зацікавлений і центральний Уряд, і місцеві органи самоврядування, тому що в Польщі є потреба в робочих руках і в робочій силі.

Для тих, хто збирається незабаром покинути Польщу, уряд добивається від ЄС "виділення коштів, яку будуть використані для будівництва тимчасового житла для українських громадян".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.