Єврокомісія створила систему для пожертв від приватних компаній українським біженцям

Вівторок, 29 березня 2022, 16:56

Європейська комісія в рамках кампанії "Підтримай Україну" створила нову систему для направлення пожертвувань від приватного сектору в Україну, Молдову та сусідні держави-члени ЄС, щоб допомогти біженцям та внутрішньо переміщеним особам.

Про це йдеться у заяві на сайті ЄК, пише "Європейська правда".

ЄС координуватиме доставку масштабних пожертвувань у натуральній формі життєво важливих предметів, таких як ліки, вакцини, медичне обладнання, намети, ліжка та ковдри.

Постачання здійснюватимуться у співпраці з бельгійськими органами цивільного захисту та через стратегічний резерв Механізму цивільного захисту ЄС.

"Ці пожертвування можуть допомогти знизити ризик епідемії та захистити найуразливіші категорії, зокрема дітей. Управління ЄС із забезпечення готовності до надзвичайних ситуацій у галузі охорони здоров'я та реагування на них (HERA) підтримуватиме Механізм цивільного захисту ЄС, забезпечуючи безпеку дитячих вакцин та інших основних предметів медичного призначення за підтримки фармацевтичної промисловості та міністерств охорони здоров'я", - йдеться у заяві.

Зазначається, що компанії також можуть пожертвувати інші предмети для покращення умов життя внутрішньо переміщених осіб та біженців, наприклад ноутбуки.

Нагадаємо, Рада ЄС одноголосно дала згоду на план із 10 пунктів щодо підтримки українських біженців, а також країн Європейського Союзу, які приймають основну частину з них. 

Загалом до Євросоюзу прибули 3,8 мільйона українських біженців, з яких половина - діти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: