В Єврокомісії не виключають відключення від SWIFT Сбербанку РФ

Четвер, 3 березня 2022, 11:59

Перший заступник голови Єврокомісії Франс Тіммерманс вважає відключення Сбербанку РФ  від міжнародної платіжної системи SWIFT можливим наступним кроком ЄС у відповідь на російську агресію.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він заявив у інтерв’ю France Inter.

"Щодо економічних санкцій, введених проти Росії, я вважаю, що ми зайшли дуже далеко з ними…  вони працюють, вони завдають багато шкоди",,- зауважив Тіммерманс, але додав – у Заходу "ще є деяка зброя". 

"Найважливіший банк в Росії – це Сбербанк. Ми могли б швидко "відрізати" Сбербанк, це можливо",- стверджує Тіммерманс, додаючи, що він "готовий до цього".

Тіммерманс також прокоментував можливе надання Україні статусу кандидата на членство  у ЄС. Він застерігає, що " це процедура, яка займає багато часу ", але додає: " Вони (українці) вірять у наші цінності, вони хочуть належати до нашої Європи, нашої Європи демократії (... ) і я бачу в цій амбіції вираз цього почуття". 

Разом  із тим, він додає - "вступ до Європейського Союзу дуже довгостроковий, це дуже важко, тоді як те, що потрібно зробити зараз, — це допомогти їм військовими засобами та економічною допомогою" . 

Нагадаємо, 2 березня Євросоюз офіційно  відключив  від фінансової системи SWIFT сім російських банків:  ВТБ, "Россия", "Открытие", "Новикомбанк", "Промсвязьбанк", "Совкомбанк" та ВЭБ.РФ. Ці банки мають 10 днів на згортання SWIFT-операцій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: