Зеленський про відмову НАТО створити безпольотну зону: люди загинуть також і через вас

П'ятниця, 4 березня 2022, 23:26

Президент Володимир Зеленський жорстко розкритикував НАТО за відмову ухвалити рішення про створення безпольотної зони над Україною для захисту від російських авіаударів.

Про це він заявив у відеозверненні, пише "Європейська правда".

"Сьогодні відбувся саміт НАТО, слабкий саміт, розгублений саміт. Саміт на якому не всі вважають боротьбу за свободу для Європи метою номер один. Всі розвідки країн НАТО чудово знають плани ворога, вони також підтвердили, що Росія хоче продовжувати наступ. Дев'ять днів ми бачимо жорстку війну: руйнують наші міста, обстрілюють наших дітей, наших людей, житлові квартали, церкви, школи. І хочуть це продовжувати", - сказав Зеленський..

"Знаючи, що нові удари і жертви неминучі, НАТО свідомо ухвалило рішення не закривати небо над Україною. Ми вважаємо, що країни НАТО самі створили наратив, що начебто закриття спровокує пряму агресію Росії проти НАТО. Це – самогіпноз тих, хто слабкий, невпевнений внутрішньо, хоча може володіти зброєю у рази сильнішою, ніж є у нас. Ви повинні були думати про людяність. А про що ви думали? Усі люди, які загинуть відсьогодні, загинуть також і через вас. Через вашу слабкість, через вашу роз’єднаність", - додав президент.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що за останні дні НАТО суттєво втратив імідж в Україні.

Нагадаємо, держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що створення США та їхніми союзниками по НАТО безпольотної зони в Україні може призвести до повномасштабної війни в Європі.

Як повідомляла "Європейська правда", НАТО не погоджується забезпечити безпольотну зону над Україною.

Водночас, генсек Альянсу визнав, що варто чекати загострення на фронті – наступні дні будуть гіршими через дії РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.