Мер Перемишля вручив Сальвіні, який приїхав на кордон з Україною, футболку з Путіним

відео
Вівторок, 8 березня 2022, 19:11

Лідер італійської ультраправої партії "Ліга" Маттео Сальвіні, відомий проросійськими поглядами, прибув у Перемишль з гуманітарною місією для українських біженців, проте його не зустріли там тепло - присоромили та подарували футболку з зображенням Путіна.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", йдеться в публікації Onet.

Сальвіні, дотепер відомий як рішучий прихильник Путіна, прибув до Польщі в понеділок. Він мав спільну пресконференцію з мером Перемишля Войцехом Бакуном перед залізничним вокзалом, де розташований пункт прийому біженців з України, однак вона завершилася всього через дві хвилини.

Сальвіні, якого вважали "другом Путіна", приїхав до Польщі для допомоги біженцям з України

Бакун на початку свого виступу наголосив, що місцева влада співпрацює з багатьма організаціями Італії та отримує велику допомогу від громадян Італії. "Ми хочемо висловити глибоку повагу до них, до всіх компаній і організацій, які нас підтримують", - сказав він.

Тоді мер Перемишля звернувся до Сальвіні, сказавши, що має особисте послання до нього.

"У мене є для нього подарунок, я хотів би, щоб сенатор вирушив на кордон або в один із центрів для біженців у цій футболці", - сказав Бакун, витягнувши білу футболку із зображенням Путіна та написом "Армія Росії". У схожій футболці Сальвіні був сфотографований у минулому біля Кремля.

Мер Перемишля намагався віддати футболку італійцеві, але той її не прийняв. Відео інциденту,  яке демонструє незручну ситуацію для Сальвіні, стало вірусним у мережі.

"На кордоні або в пунктах прийому ви бачили б, що зробив ваш друг Путін. Що зробила людина, яку ви вважаєте своїм другом", - додав Войцех Бакун.

Сальвіні в цей момент перервав пресконференцію та пішов.

Разом із Сальвіні до Польщі в рамках делегації Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) прибули троє італійських депутатів, що, за їхніми словами, є вираженням підтримки з боку організації країни, яка стала жертвою агресії.

Сальвіні засудив російське вторгнення в Україну, що відзначає помітну зміну в його політичній риториці. У 2014 році італійський політик підтримав російську анексію Криму, яку західні уряди визнали незаконною.

Слід зазначити, що низка "друзів Путіна" у Європі однозначно засудили російське вторгнення в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.