Грузинська авіакомпанія анонсувала оплату підсанкційною платіжною системою  з РФ

Середа, 9 березня 2022, 21:02

"Грузинські авіалінії" викликала гучний скандал, анонсувавши можливість оплати квитків російською платіжною системою "Мир", на яку у країні накладені санкції.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на "Ехо Кавказу".

Як помітили споживачі, на сайті авфакомпанії у переліку платіжних інструментів разом із MasterCard та  Visa з’явився і російський "Мир".

Варто зазначити, що напередодні Visa та Mastercard заявили про блокування всіх міжнародних платежів для карток, випущених в РФ. А відповідно – залучення нового інструмента оплати дозволяє авіакомпанії зберегти замовлення з РФ.

Це само по собі скандально, адже платіжна система "Мир" створювалася РФ спеціально зна випадок відключення країни від Visa та Mastercard для послаблення дії санкцій.

Однак, на додачу, платіжна система "Мир" працює в окупованій Росією Абхазії, а відповідно – на неї накладені санкції з боку Грузії.

Через це реакція суспільства буда досить гострою.

Під офісом "Грузинських авіаліній" пройшов стихійний мітинг, учасники якого вимагали усунути порушення грузинського законодавства.

Згодом в авіакомпанії заявили, що не продавали квитків через систему "Мир", а її поява стала можливою через позицію іспанського посередника. А потім - прибрали згадку про "Мир" зі свого сатйту. 

Нагадаємо, це не перший скандал, пов'язаний із позицією грузинської влади щодо антиросійських санкцій.

Грузія не стала запроваджувати санкцій проти РФ за військове вторгнення в Україну. А згодом стало відомо про можливе повернення дозволу грузинським молочним компаніям експортувати свою продукцію до РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: