Спікер парламенту Грузії передумав і готовий приїхати в Україну

Середа, 13 квітня 2022, 14:57

Після нещодавньої відмови відвідати Україну голова парламенту Грузії Шалва Папуашвілі заявив, що готовий відвідати дружню країну.

Про це Папуашвілі написав у своєму Facebook, повідомляє "Європейська правда".

За його словами, останніми днями у нього була "інтенсивна та дружня комунікація" зі своїм українським колегою Русланом Стефанчуком, якому він раніше відмовив у візиті.

У Грузії назвали умови візиту спікера в Україну

"Мій колега підтвердив своє бажання прийняти мене в Україні, щоб безпосередньо поділитися зі мною людськими трагедіями та наслідки руйнувань, спричинені російською агресією", - заявив Папуашвілі.

Він додав, що "сьогодні ми плануємо більше поговорити про російську агресію, що триває в Україні, про європейське майбутнє наших країн".

За його словами, спілкування з колегою та інтерв'ю Стефанчука телекомпанії "Імеді" від 12 квітня переконали його в тому, що "є можливість залагодити усі незручності та непорозуміння".

"З урахуванням зазначеного, я провів обговорення з рештою лідерів партії ("Грузинська мрія".  - Ред.), і ми всі погодилися, що мій візит до України може відіграти важливу роль у вирішенні цих питань", - пояснив Шалва Папуашвілі.

Прем’єр Грузії: жодного другого фронту у нас не буде

Руслан Стефанчук на своїй Facebook-сторінці повідомив, що Шалва Папуашвілі готовність відвідати Україну разом із парламентською делегацією.

"Дуже радий, що невеличкі непорозуміння між Україною і Грузією вичерпані. Цей візит дасть можливість парламентаріям Грузії на власні очі побачити те, що відбувається в Україні, та підтвердить наші дружні стосунки!" - написав Стефанчук.

Нагадаємо, після російського вторгнення відносини України та Грузії різко загострилися через небажання засуджувати дії РФ. 

Нещодавно додатково відносини між країнами загострив новий конфлікт через можливий транзит територією Грузії для армії РФ.

Ми не міряємось розмірами підтримки – Стефанчук відповів на скандальну заяву спікера парламенту Грузії

Минулого тижня голова верховної ради Руслан Стефанчук звернувся  до керівників парламентів усіх країн, запрошуючи їх на власні очі побачити наслідки звірств російської армії на окупованих територіях.

Спікер грузинського парламенту Шалва Папуашвілі став першим, хто відповів публічною відмовою. 

Він зазначив, що вважає неможливим їхати в Україну доти, доки "окремі представники українського уряду повністю не усвідомлять потужну підтримку", яку, на його думку, Грузія надає Україні. 

Стефанчук відповів, що Україна у 2008 році "з перших днів вашого протистояння з Росією надавала підтримку Грузії: і на політичному, і на інформаційному, і на міжнародному, і на військовому рівнях. Просто хочу нагадати, що завдяки українським протиповітряним системам оборони ("Бук", "Оса") ви боронили своє небо".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.