Латвія перерахувала 100 тисяч єврона розслідування злочинів РФ в Україні

Неділя, 17 квітня 2022, 08:33

Латвія сплатила внесок у розмірі 100 тисяч євро для підтримки роботи Міжнародного кримінального суду (МКС) у Гаазі щодо розслідування звинувачень у воєнних злочинах, скоєних Росією в Україні.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Delfi.

Минулого тижня уряд Латвії підтримав пропозицію віцепрем'єра, міністра юстиції Яніса Борданса направити 100 тисяч євро як добровільний внесок Латвії до МКС, щоб надати негайну фінансову підтримку суду та полегшити розслідування можливих воєнних злочинів в Україні.

Прокурор Міжнародного кримінального суду спробує встановити діалог з РФ

Присутній 24 березня на нараді держав-учасниць МКС Яніс Борданс висловив рішучу підтримку зміцненню роботи МКС та наголосив на центральній ролі МКС у чинному міжнародному кримінальному праві та боротьбі з найбільш тяжкими злочинами. 

Борданс закликав інші країни підтримати заклик МКС до добровільних внесків держав-членів та розміщення національних експертів для якнайшвидшого покарання воєнних злочинців та припинення російської агресії на території України.

2 березня Міжнародний кримінальний суд розпочав розслідування можливих злочинів, скоєних в Україні.

Головний прокурор суду Карім Хан заявляє, що є всі підстави вважати, що на території України були скоєні злочини, які підпадають під юрисдикцію МКС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.