Прокурор Міжнародного кримінального суду спробує встановити діалог з РФ

Четвер, 14 квітня 2022, 20:41

Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан, відвідавши Бучу та Бородянку на Київщині заявив, що убивства цивільних українців - не фейк, як це намагається нав’язати Кремль, та пообіцяв встановити діалог з РФ для розслідування злочинів.

Про це Хан розповів на брифінгу у Києві, повідомляє "Європейська правдаа" з посиланням на УНІАН.

"Багато людей постраждали від цієї війни, вони втратили своїх близьких... Вони мають право отримати правосуддя... Люди загинули, будівлі були зруйновані. Це не фейк. Ми бачили цих людей, ці будівлі. Ми працюватимемо... для встановлення істини та притягнення винних до відповідальності", - наголосив Хан.

Прокурор Міжнародного кримінального суду відвідав Бучу: Україна є місцем злочину

Прокурор зазначив, що правосуддя має бути не на боці України чи РФ, а на боці людяності. Він підкреслив, що злочини нікому не мають зійти з рук, а кожен, хто тримає в руках зброю чи керує літаком, повинен дотримуватися норм та правил війни. 

"Я намагатимуся встановити діалог з РФ, оскільки у мене немає інших цілей, аніж правосуддя. І я продовжуватиму підтримувати тісний зв'язок та співпрацю з Україною. Та у взаємодії з Офісом генпрокурора ми намагатимемося встановити справедливість для жінок, чоловіків та дітей, які потерпають та страждають у цьому конфлікті", - зазначив прокурор.

Глави МЗС ЄС зустрілись з прокурором Міжнародного кримінального суду щодо злочинів РФ в Україні

Він додав, що є всі підстави вважати, що на території України були скоєні злочини, які підпадають під юрисдикцію МКС.

Прокурор відвідав Бучу та Бородянку, а команда експертів МКС також працює в інших звільнених від російських окупантів населених пунктах.

Хан наголосив, що прийме усі докази як від українських правоохоронців, так і від неурядових організацій та перевірятиме їх.

2 березня Міжнародний кримінальний суд розпочав розслідування можливих злочинів, скоєних в Україні.

11 квітня в Україну прибули фахівці з Франції, які будуть допомагати українській владі у розслідування воєнних злочинів, скоєних російськими військовими.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: