Литва запровадила санкції проти російського пропагандиста Шейніна

Субота, 2 квітня 2022, 08:21

У Литві щодо російського пропагандиста, телеведучого Артема Шейніна запроваджено фінансові санкції.

Про це повідомила у п'ятницю Служба розслідування фінансових злочинів Литви, передає "Європейська правда" з посиланням на портал Delfi.

Санкції застосовані до нерухомого майна, що знаходиться в Литві та належить Шейніну та його дружині – до квартири площею понад 100 кв.м. метрів у курортній Паланзі, вартість якої за даними масової оцінки 2014 року становила майже 60 тис. євро. За даними Служби розслідування фінансових злочинів, поточна вартість, ймовірно, буде значно вищою.

Служба звернулася до Реєстрового центру для подальших дій – знайдена нерухомість "заморожена".

Шейнін працював одним із керівників Державної дирекції суспільно-журналістських програм Першого каналу Росії. Наразі він веде ток-шоу на цьому телеканалі.

Президент Росії вручив подяку Шейніну за його роботу у ЗМІ.

Крім Шейніна, у Литві фінансові санкції, пов'язані з Росією, застосовуються до двох юридичних осіб, включених до списку санкцій, а також до восьми юридичних і чотирьох фізичних осіб на підставі зв'язків через права володіння або контролю.  

У зв'язку з фінансовими санкціями ЄС, застосованими в Литві щодо Росії, сума "заморожених" коштів становить понад 10,8 млн. євро, 3,4 мільйона доларів США і понад 645 тис. російських рублів (близько 7 тисяч євро).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.