США вірять у здатність України виграти війну

Понеділок, 25 квітня 2022, 11:14

США вважають, що Україна може виграти війну проти Росії з правильним обладнанням та належною підтримкою.

Про це заявив у понеділок журналістам міністр оборони Ллойд Остін після візиту до Києва, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на CNN.

"Щодо їхньої здатності перемагати, перший крок до перемоги - це віра в те, що ти можеш перемогти. І тому вони вірять, що ми можемо перемогти. Ми віримо, що ми - вони - можуть перемогти, якщо у них буде правильне обладнання, правильна підтримка, і ми збираємося зробити все, що в наших силах, і продовжимо робити все, що в наших силах", - сказав Остін журналістам.

Держсекретар США Ентоні Блінкен після візиту заявив журналістам, що суверенна незалежна Україна буде існувати набагато довше, ніж президент РФ Владімір Путін.

Як повідомлялося, під час засекреченого візиту Блінкен та Остін оголосили про нову військову допомогу Україні та іншим державам.

Блінкен також оголосив про поступове повернення американських дипломатів в Україну та висунення кандидатури нового посла.

Візит пройшов у суворій секретності з міркувань безпеки. Журналістам, які подорожували з Остіном і Блінкеном до Польщі, заборонялося повідомляти про поїздку до її завершення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.