Прем'єр Косова: Путін має постати перед міжнародним трибуналом

Вівторок, 5 квітня 2022, 09:09

Прем'єр-міністр Косова Альбін Курті заявив у понеділок, що Росія скоює воєнні злочини в Україні і президент РФ Владімір Путін має постати перед міжнародним трибуналом.

Про це Курті сказав в інтерв'ю CNN, повідомляє "Європейська правда".

"Ці жахливі злочини, які, як ми всі бачимо, відбуваються на сході України, безумовно, є воєнними злочинами, і слідчі також повинні довести злочини проти людяності та геноцид", - сказав Курті. 

Два експрем’єри Британії закликали створити для Путіна міжнародний трибунал

"Я вважаю, що Кремль наказав задіяти усю цю військову машину для скоєння цих злочинів проти беззбройних цивільних осіб", - відзначив Курті, додавши, що Владімір Путін має постати перед міжнародним трибуналом.

Прем'єр-міністр також заявив, що Косово зміцнює свій оборонний бюджет та можливості у разі втручання Росії або поширення конфлікту на Західні Балкани.

Західні лідери різко засудили звірства РФ в Бучі та інших українських містах.

Президент США Джо Байден назвав вбивства цивільного населення у Бучі під час окупації воєнним злочином та закликав з цього приводу організувати трибунал.

Євросоюз звинуватив російську владу у скоєнні звірств на територіях у Київській області, які були під окупацією, та готовий допомогти Україні з документацією воєнних злочинів.

Читайте також: Змусити Росію платити за руйнування: які проблеми доведеться долати Україні

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: