З людьми, які забороняють прапор України, щось не так - Кулеба про рішення Берліна

Вівторок, 10 травня 2022, 16:47

Глава МЗС України Дмитро Кулеба у вівторок прокоментував рішення влади Берліна щодо заборони використання української державної символіки під час пам’ятних заходів 8 та 9 травня.

Свій коментар він озвучив на брифінгу в Києві з главою МЗС Німеччини, повідомляє "Європейська правда".

Кулеба наголосив, що рішення заборонити використання української символіки ухвалила не Німеччина, а влада Берліна. 

Кулеба - Німеччині: час забрати Україну додому і надати кандидатський статус в ЄС

Він назвав це рішення непродуманим і дискримінаційним.

"На один щабель була поставлена символіка країни, яка вчинила злочин агресії і масові звірства, і символіка країни, яка захищається від цієї агресії… Якщо хтось в мерії Берліна чи в поліції Берліна вирішив, що найкращий підхід - це нейтралітет, це заборонити всім все, то такий підхід є не просто глибоко помилковим, він є морально злочинним", - зауважив Кулеба.

Міністр вважає неприпустимим ставити знак рівності між прапорами України та Росії.

"Якщо український прапор для когось в Берліні - це те саме, що російський прапор, то з тими людьми, які ухвалюють такі рішення, щось не так. Ми маємо з ними говорити, щоб з’ясувати, що саме з ними не так", - заявив Кулеба.

Нагадаємо, влада федеральної землі Берлін заборонила прапори України та іншу українську символіку на акціях під час пам’ятних заходів 8 та 9 травня, прирівнявши їх до символіки сепаратистів та Росії.

Кулеба: не бачимо сильної позиції НАТО як організації

Посол України в Німеччині Андрій Мельник обурився цією забороною і закликав владу Берліна переглянути це рішення.

Згодом влада Берліна пішла на поступки, дозволивши протягом обмеженого часу українську символіку під час пам’ятного заходу до дня закінчення Другої світової війни в Європі, який буде проводити українське посольство.

Втім, вже 8 травня сталося декілька конфліктів. Зокрема, поліція затримала чоловіка, який роздав українські паперові прапорці. Крім того, кілька людей розгорнули 25-метровий прапор України. Поліція вжила заходів та згорнула прапор.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.