МЗС РФ лякає Швецію втратою суверенітету в результаті вступу у НАТО

Понеділок, 16 травня 2022, 20:23

МЗС Росії заявило, що членство в НАТО не зміцнить безпеку Швеції, а призведе до втрати суверенітету в ухваленні зовнішньополітичних рішень.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у коментарі на сайті відомства.

В МЗС РФ заявили, що вступ Швеції до НАТО завдасть істотних збитків безпеці Північної Європи та на європейському континенті загалом.

"Російська Федерація буде змушена вжити кроки у відповідь як військово-технічного, так і іншого характеру з метою ліквідації загроз, що виникають у зв'язку з цим, для національної безпеки. У цьому плані багато залежатиме від конкретних умов інтеграції Швеції до Північноатлантичного альянсу, включаючи перспективу розміщення на шведській території ударних систем озброєнь цього військового блоку" - йдеться у заяві.

"У будь-якому разі членство в НАТО не підвищить рівень безпеки Швеції хоча б тому, що країні ніхто не загрожує, але призведе, безумовно, до втрати суверенітету у ухваленні зовнішньополітичних рішень", - заявили в МЗС РФ.

У понеділок уряд Швеції оголосив, що офіційно подає заявку на членство в НАТО.

Раніше про аналогічне рішення оголосила Фінляндія.

Згідно з оголошеними планами, обидві країни подадуть заявки на приєднання до Альянсу разом.

Очікується, що юридичний процес вступу Фінляндії та Швеції у НАТО буде прискорений.

Дивіться пояснення "Європейської правди" про те, що змінить для України, а також для європейської безпеки вступ Швеції та Фінляндії в НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.