Глава МЗС Данії розповів, як Копенгаген планує далі допомагати Україні

Понеділок, 2 травня 2022, 16:59

Міністр закордонних справ Данії Єппе Кофод розповів, що Данія планує продовжити підтримку України за усіма напрямками, від питання санкцій проти РФ до відбудови країни після війни.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав на пресконференції у Києві разом з українським колегою Дмитром Кулебою. 

"Ми повинні готувати жорсткіші санкції проти Росії, продовжувати постачати допомогу для України, включно із необхідною зброєю, а також продовжувати процес збору доказів (воєнних злочинів. - Ред.) і притягати винних до відповідальності", - заявив Єппе Кофод.

Він додав, що Данія готова долучатися до відбудови країни після війни, зокрема Миколаєва, та додав, що в Україну вже прямує конкретна практична допомога.

Кофод зазначив, що Данія вже надала Україні допомогу на понад 200 млн євро, включно зі зброєю. 

"Ми налаштовані продовжувати допомогу і підтримувати Україну… Це протиправна агресивна війна, яка завдала великого лиха українцям. І ми всі повинні дякувати вам за те, що ви боретеся за свободу України і також свободу всієї Європи, за порядок, заснований на правилах", - додав глава МЗС Данії. 

Дмитро Кулеба на брифінгу розповів про три ключові фактори, від яких залежить перемога України у війні.

Як повідомлялося, Єппе Кофод прибув до України, щоб особисто відновити роботу посольства у Києві. Свій візит він почав з поїздки до Ірпеня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.