Президент Європейської ради обговорив з Орбаном нафтові санкції, які блокує Будапешт

Понеділок, 23 травня 2022, 21:37

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан та президент Європейської ради Шарль Мішель обговорили санкції ЄС щодо Росії у сфері енергетики, які блокує Будапешт.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на Telex.

Згідно з повідомленням державного інформаційного агентства Угорщини, Орбан сказав Мішелю, що "необхідно знайти вирішення проблем Угорщини з постачанням".

Хоча раніше уряд Угорщини відкидав будь-які санкції щодо енергоносіїв з боку Росії, пізніше він проголосував за заборону імпорту російського вугілля і неодноразово заявляв, що голосуватиме навіть за нафтове ембарго.

Але в обмін на свій голос угорський уряд запросив у ЄС фінансовий пакет у 15-18 млрд євро на модернізацію всієї угорської енергетичної структури або звільнення від санкцій для нафти, що надходить трубопроводами.

Мішель також обговорив з Орбаном військову допомогу Україні та продовольчу безпеку.

Нагадаємо, Німеччина готова відмовитись від участі Угорщини в ембарго, щоб прискорити запропоновану заборону.

Міністри закордонних справ ЄС не змогли розблокувати питання щодо запровадження нафтових санкцій проти Росії на зустрічі у Брюсселі 16 травня через спротив Угорщини.

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що Угорщина не отримувала жодних нових серйозних пропозицій щодо нафтових санкцій проти Росії після візиту президентки Єврокомісії до Будапешта на початку травня

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.