Посол України оцінив відставку дипломата РФ в ООН і нагадав його колегам про долю Ріббентропа

Вівторок, 24 травня 2022, 19:21

Посол України при ООН Сергій Кислиця сказав, що відставка російського дипломата Бориса Бондарєва є "дуже сміливим актом", але він залишається розчарований тим, що так мало російських дипломатів висловилися таким чином.

Про це, як пише "Європейська правда", Кислиця сказав в ефірі CNN.

"З одного боку, я можу сказати, що це був дуже сміливий акт. З іншого боку, я б сказав, що я розчарований", – сказав Кислиця.

"Ми дуже розчаровані, що протягом трьох місяців, враховуючи кількість російської дипломатії, відомий лише один випадок, коли людина, яка має гідність і моральні стандарти, виступає проти зла", – заявив посол.

Як повідомлялося, російський дипломат при ООН, радник Борис Бондарєв, підтвердив правдивість своєї заяви про відставку, у якій він засуджує війну РФ проти України і критикує режим Путіна. У своїй публікації він розкритикував російське МЗС за участь в "агресивній війні" — мова, заборонена в Росії відповідно до законів про цензуру часів війни.

Кислиця зазначив, що російські дипломати, які продовжують брати участь у війні Росії проти України, зрештою понесуть відповідальність за свої дії.

"Мені доводиться зустрічатися з російськими дипломатами щотижня, принаймні один-два рази, у Раді Безпеки. Це так важко, тому що ви не можете в це повірити, що люди можуть так відверто нести цю брехню", — сказав він.

"Я думаю, що все, що вони скажуть в Раді Безпеки, може і буде використано в трибуналі, який буде створений. Цій історії немає кінця, доки їх усіх, включаючи російських дипломатів, не притягнуть до відповідальності", – наголосив Кислиця.

Кислиця провів паралель між сьогоднішніми російськими дипломатами та остаточною долею Йоахіма фон Ріббентропа, міністра закордонних справ нацистської Німеччини у 1938–1945 роках. Фон Ріббентропа після Другої світової війни визнали винним і засудили до смертної кари Нюрнберзьким трибуналом за воєнні злочини .

"Коли Ріббентроп заперечував, що знав про концтабори, до кінця дня його засудили. Ми всі знаємо, що з ним сталося", – сказав посол.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.