Шольц: росіяни страждають і страждатимуть від економічних наслідків війни Путіна в Україні

Вівторок, 24 травня 2022, 19:44

Міжнародні санкції сильно б'ють по економічному розвитку Росії та будуть мати довгострокові наслідки.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц в інтерв'ю DW, пише "Європейська правда".

"Вони повернуться у своїх можливостях економічного розвитку на десятиліття назад, вони страждатимуть і страждають, і щоб вибратися з цього, Путін повинен зупинити війну", - сказав Шольц.

Канцлер розкритикував рішення президента Росії вести "дуже жорстоку війну" в Україні, назвавши його "імперіалістичним підходом".

Шольц підтвердив, що війна та санкції щодо імпорту енергоносіїв із Росії призвели до стрибка світових цін на паливо, а США та ЄС працюють разом над зниженням витрат.

"У нас буде дуже складна ситуація, якщо ми глянемо на ціни на пальне. Очевидно, що субсидувати їхнє зниження буде неможливо, і навіть не на глобальному рівні", — сказав Шольц, але додав, що необхідно збільшувати постачання палива.

"Зараз ми ведемо переговори з усіма цими країнами, які видобувають нафту та газ, і намагаємось переконати їх збільшити свої потужності, щоб це допомогло світовому ринку", – додав канцлер.

Шольц сказав, що для Росії життєво важливо припинити війну в Україні не лише для європейської безпеки, а й для миру у всьому світі.

"Очевидно, що багато країн страждають від цієї війни і від російської агресії, і тому ми твердо вирішили, що допомагатимемо країнам, які страждають", - сказав він.

Нагадаємо, німецький міністр фінансів Крістіан Лінднер відхилив ідею про спільний борг ЄС для  фінансування грантів Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.