Росія і Китай заветували на Радбезі ООН санкції проти Північної Кореї 

П'ятниця, 27 травня 2022, 08:09

Росія і Китай в четвер наклали вето на пропозицію США посилити санкції щодо Північної Кореї у зв'язку із ракетними випробуваннями.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє агентство AFP.

Резолюція Ради Безпеки ООН, висунута Сполученими Штатами, зменшила б кількість нафти, яку Північна Корея могла б легально імпортувати.

Резолюцію підтримали 13 інших членів Ради Безпеки, хоча деякі союзники США сумнівалися, чи варто Вашингтону продовжувати голосування, знаючи про непохитну опозицію з боку Пекіна та Москви.

Китай, найближчий союзник Північної Кореї, і Росія, чиї відносини із Заходом погіршилися через вторгнення в Україну, заявили, що віддали б перевагу заяві, яка не має обов'язкової сили, а не новій резолюції проти Пхеньяну.

Радбез ООН розгляне резолюцію про посилення санкцій проти КНДР 

Сполучені Штати "не повинні робити одностороннього акценту лише на здійсненні санкцій. Вони також мають працювати над просуванням політичного рішення", - заявив посол Китаю в ООН Чжан Цзюнь.

Посол Росії Василь Небензя звинуватив США у ігноруванні закликів Північної Кореї припинити "ворожу діяльність".

"Схоже, що наші американські та інші західні колеги страждають від еквівалента письменницького ступору. Схоже, вони не мають жодної реакції на кризові ситуації, крім запровадження нових санкцій", - сказав він.

Сполучені Штати та Південна Корея заявляють, що в середу КНДР запустила три ракети, зокрема, можливо, найбільшу міжконтинентальну балістичну ракету, через кілька годин після того, як Байден відвідав регіон.

Всього у цьому році КНДР запустила 23 ракети.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.