Президентка Єврокомісії: успішна відбудова України і реформи - це дороговказ до членства у ЄС 

Четвер, 5 травня 2022, 15:21

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн зазначила, що відбудова України за підтримки західних партнерів, разом з проведенням реформ, може стати для неї шляхом до ЄС. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це вона сказала на міжнародній конференції донорів щодо підтримки України.

Президентка Єврокомісії зазначила, що Україна може розраховувати на повну підтримку ЄС у відбудові.

Зеленський на конференції донорів розповів, яким бачить "план Маршалла" для України 

"Це має бути побудова конкурентоспроможної, процвітаючої, як ви (прем’єр-міністр Шмигаль. - Ред.) сказали, "країни мрії", і ми в цьому - на вашому боці. Якщо нам вдасться забезпечити інвестиції на сотні мільйонів доларів та реформи - це дозволить не лише відбудувати Україну, але й прокладе для неї шлях до Євросоюзу", - сказала вона.

Президент Європейської ради Шарль Мішель у своєму виступі також зазначив, що успішне майбутнє України залежить від коштів на відбудову у поєднанні з реформами.

Слова європосадовців фактично є відповіддю на промову президента України Володимира Зеленського, у якій він висловив сподівання на якнайшвидше отримання Україною статусу країни-кандидата та заявив, що майбутнє членство України в ЄС має бути не лише обіцянками, а реальними кроками. "Я знаю, що ми готові до цих кроків. І ви про це також знаєте", - сказав Володимир Зеленський.   

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.